Sir Alex Ferguson explică de ce Cristiano Ronaldo e mai bun decât Messi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sir Alex Ferguson nu și-a ascuns niciodată admirația pentru Cristiano Ronaldo și nici faptul că îl preferă pe portughez în fața lui Lionel Messi, când vine vorba despre care dintre cei doi e mai bun. Fostul manager al lui Manchester United a explicat de ce crede că lusitanul e mai bun decât rivalul său de la Barcelona.

Ferguson l-a antrenat pe Ronaldo la United între 2002 și 2009 și a recunoscut miercuri că e interesantă pentru el această dezbatere, care dintre Cristiano și Messi e mai bun: „Nu vreau să fiu interpretat greșit, Messi e un jucător fantastic. Poate să joace și-n pantofi. Dar există o diferență. Messi e jucător pentru Barcelona. De cealaltă parte, Cristiano poate juca pentru Stockport County (n.r.: echipă din liga a șasea engleză) și tot marchează un hat-trick. Are totul. Poate șuta cu ambele picioare, are joc de cap și este curajos ca un leu!”

Ferguson a mai povestit că dintre toți jucătorii pe care i-a antrenat, Ronaldo e cel mai muncitor: „În perioada mea la United, am avut norocul să am mulți oameni care munceau multe ore suplimentare. Gary Neville a devenit unul dintre cei mai mari grație eticii muncii pe care o avea, la fel David Beckham. Dar Cristiano, chiar și când era epuizat, mai muncea în plus. Și-a dorit mereu să fie cel mai bun din lume.”


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...