Filip a dispus eliberarea din funcție a judecătorului din cazul “Cartea Verde”

Prim-ministrul Pavel Filip a anunțat, la începutul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri că, la solicitarea ministrului Justiției, în calitatea sa de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a decis înaintarea către Președintele Nicolae Timofti a propunerii de eliberare din funcție, pentru abaterile disciplinare comise, a judecătorului care a instrumentat cazul prejudicierii bugetului Biroului Național al Asiguratorilor Auto.

Oficialul a menționat, în context despre problemele generate de deciziile controversate ale unor judecători și de tranzacțiile suspecte efectuate prin intermediul unor bănci comerciale, care au condus la prejudicierea bugetului Biroului Național al Asiguratorilor Auto cu peste 20 mln. de lei și au provocat riscul excluderii Republicii Moldova din sistemul internațional ”Cartea Verde”.

”Sistemul judecătoresc urmează a fi curățat, astfel încât să fie asigurate toate condițiile necesare pentru funcționarea unei justiții corecte și independente”, a accentuat Premierul.

Totodată, Pavel Filip a afirmat că recent a semnat demersuri în adresa Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție pentru “intensificarea, reieșind din interesul social sporit, a activităților de investigație în legătură cu prejudicierea Biroului Național al Asiguratorilor Auto”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.