Mandatul de arest al lui Filat, prelungit pentru încă 30 de zile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mandatul de arest pe numele fostului premier Vladimir Filat a fost prelungit pentru încă 30 de zile, o decizie în acest sens fiind luată miercuri.

Avocații lui Filat susțin însă că decizia instanței este una abuzivă, întrucât procurorii nu au adus „probe noi care ar justifica prelungirea mandatului”.

„Asistăm la același scenariu de prelungire automată a arestului fără probe. Doamna procuror a venit în fața instanței cu același demers, copy-paste, cum a fost și precedentul”, a declarat avocatul Igor Popa.

Potrivit acestuia, este de „neînțeles” faptul că procurorii au venit cu solicitarea prelungirii mandatului de arest cu 2 săptămâni înainte de expirarea actualei pedepse.

„Este o încercare de a-l izola în continuare și de a-l reduce la tăcere, pentru ca Filat să nu facă publică substanța dosarului în care este judecat”, a precizat Popa.

De cealaltă parte, procurorul Adriana Bețișor susține că „au fost aduse suficiente probe”.

„Comportamentul acestuia (Filat, n.r.) cred că nu poate fi asigurat printr-o măsură preventivă mai blândă, reieșind din faptul că chiar din penitenciar se încearcă influențări și coordonări a anumitor acțiuni”, a precizat Bețișor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...