Maia Sandu: „Va fi o decepție majoră dacă se va încerca să se intervină la Bacalaureatul din această vară”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Va fi o decepție majoră dacă se va încerca să se intervină la examenele din această vară, susține fosta ministră a educației și președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

„Am avut mai multe discuții cu profesorii, pentru că acum călătoresc și reușesc să discut cu mulți profesori, care, în pofida faptului că noi nu am reușit să le îmbunătățim starea materială și să le creștem salariile, ne respectă. Ei ne spun că elevii în continuare învață, deci ei s-au conformat situației și au înțeles că asta este corect. De aceea este extrem de important ca acest lucru să îl înțeleagă și Ministerul Educației și să mențină standardele în continuare. Va fi o decepție majoră dacă se va încerca în Bacalaureatul din această vară să se intervină așa cum s-a întâmplat până în 2013 și eu cred că oamenii sunt conștienți de prețul politic pe care îl vor plăti dacă vor încerca nu doar să „relaxeze” rigorile, dar să permită anumite acte de corupție. Sper foarte mult ca acest lucru nu se va întâmpla și că Bacalaureatul va rămâne în continuare așa cum este”, a subliniat Maia Sandu, în cadrul unui interviu oferit echipei portalului Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

Anterior, ex-ministra Educației a atras numeroase critici pentru introducerea camerelor de supraveghere, a observatorilor și detectoarelor de metale la desfășurarea examenelor de Bacalaureat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...