Suspecţii nu au fost reţinuţi deocamdată, chiar dacă poliţiştii au recurs şi la focuri de armă. Bănuiţii au reuşit să fugă într-o pădure din apropierea satului Hârbovăţ. 

Incidentul a avut loc spre dimineaţă, în jurul orei patru. Trei indivizi au chemat un taxi, de la o companie din oraşul Căuşeni, pentru a se deplasa din satul Zaim spre localitatea Florica din acelaşi raion.

Când mai aveau un pic până la destinaţie, bărbaţii l-au agresat pe taximetrist, i-au luat banii, actele şi au fugit cu maşina acestuia.

Rămas fără automobil şi fără bani, taximetristul de 59 de ani a fost nevoit să meargă pe jos mai bine de trei ore pentru a ajunge la comisariatul din Căuşeni, acolo unde le-a povestit oamenilor legii ce a păţit.

Poliţiştii din Căuşeni au dat în căutare maşina furată, iar la mai puţin de o oră, o patrulă din raionul Anenii Noi a reperat autovehiculul în trafic.

La vederea oamenilor legii, hoţii au încercat să fugă cu tot cu maşină, înţelegând însă că nu vor reuşi, aceştia au frânta brusc, au sărit din autovehicul şi au fugit în pădurea de pe marginea carosabilului, în trei direcţii diferite. Poliţiştii au tras un foc de avertizare şi au încercat să prindă infractorii, însă nu le-a reuşit.

Pentru a le da de urmă agresorilor, la faţa locului au fost aduşi mai mulţi câini special antrenaţi, dar suspecţii au reuşit să se facă nevăzuţi.

A fost găsit însă telefonul mobil al unuia dintre bănuiţi, cu ajutorul căruia infractorii au putut fi identificaţi. Unul dintre ei este minor, iar ceilalţi au peste 18 ani.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, iar pentru gestul lor făptaşii şi-ar putea petrece următorii ani după gratii.