„Este vorba de una dintre cele mai importante licitaţii organizate cu privire la Marilyn Monroe. Această colecţie variată ne oferă o privire mai intimă asupra acestei legende a ecranului”, fiind totodată cea mai mare colecţie de obiecte aparţinând vedetei care nu a mai fost scoasă vreodată la licitaţie, a indicat casa de licitaţii Julien's Auction.

Obiectele vor fi expuse începând de miercurea viitoare, la Londra, timp de o lună (la Design Centre Chelsea Harbour), înainte de a putea fi admirate tot o lună în Irlanda (la Newbridge Silverware Museum of Style Icons) şi de a călători cu pachebotul Queen Mary 2, între alte etape ale turneului.

Colecţia va fi scoasă la licitaţie la Los Angeles, în perioada 19-20 noiembrie, alături de o altă serie de obiecte şi de toalete purtate de vedetă pe ecrane. Printre acestea se numără faimoasa rochie neagră cu paiete purtată de Marilyn Some Like It Hot, un body verde cu maro îmbrăcat în Bus Stop sau o pereche de cercei cu strasuri purtaţi în How to Marry a Millionaire.

Colecţia provine din moştenirea familiei lui Lee Strasberg, un celebru profesor de artă dramatică care şi-a încredinţat metoda mai multor vedete, printre care şi Marilyn.

Decedată în urma unei supradoze de barbiturice la 5 august 1962, actriţa ar fi împlinit în acest an 90 de ani.