Armata rusă construieşte o bază militară în oraşul sirian Palmyra

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata rusă a început construirea unei noi baze militare în oraşul Palmyra, situat în centrul Siriei, în cadrul perimetrului înscris în patrimoniul UNESCO, anunţă surse americane şi siriene citate Mediafax.

Iniţiativa pentru Patrimoniul Cultural, a Şcolii americane pentru Studii Orientale, a postat imagini furnizate de compania DigitalGlobe care surprind lucrările pentru construirea bazei militare, la marginea zonei antice a oraşului Palmyra, oraş care s-a aflat zece luni sub controlul reţelei teroriste Stat Islamic.

Armata siriană, susţinută aerian de Rusia, a eliberat oraşul Palmyra în martie. Confruntările cu reţeaua teroristă Stat Islamic continuă în satul Ameriyeh, situat în apropiere de Palmyra.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului este estimat la cel puţin 270.000 de morţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...