Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Procurorii cer și la…

(VIDEO) Procurorii cer și la Apel 12 ani de detenție pentru Victoria Pruteanu

Curtea de Apel Chișinău examinează cauza penală în care Victoria Pruteanu a fost condamnată la trei ani și opt luni de detenție pentru că și-ar fi înjunghiat soțul care o bătea. Instanța a acceptat demersurile părților, iar la ședința din 15 iunie vor fi audiați suplimentar mai mulți martori și psihologul de la Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii “Memoria”.

Sen­tința Jude­că­to­riei Stră­șeni a fost emisă la data de 21 ianuarie 2016 și s-a dispus arestul Victoriei din sala de judecată. Peste o zi, instanța a dispus ca aceasta să fie tri­misă în arest la domi­ci­liu.

Magis­trata Mihaela Grosu Gavriliță a luat această deci­zie după ce unul din avo­ca­ții tine­rei, Ion Gume­niuc, a depus o cerere prin care a cerut schim­ba­rea măsu­rii pre­ven­tive pe numele con­dam­na­tei. Jude­că­toa­rea a accep­tat demer­sul men­ționând că acest caz ar fi unul „excep­țio­nal”, Vic­to­ria având la între­ți­nere 5 copii, din­tre care doi ai săi, de vâr­stă fra­gedă. Tot­o­dată, în instanță, magis­trata a ținut cont de fap­tul că în ultima peri­oadă, sta­rea de sănă­tate a con­dam­na­tei s-ar fi înră­u­tă­țit.

Vezi toate referințele despre Victoria Pruteanu pe ZdG

Sursa Video: www.ZdG.md