Furtul de animale, afacerea unei familii din Comrat

Doi frați și tatăl lor, locuitori ai satului Dezghingea, raionul Comrat, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de furt de ovine.

Polițiștii de la Leova au efectuat cercetări în cazul unei sesizări în furt de ovine. În perioada 22 noiembrie-12 decembrie 2015, de la o stână din satul Borogani, raionul Leova, persoane necunoscute au furat 42 de oi, prejudiciul creat victimei ridicându-se la peste 30 mii de lei.

Ca urmare a cercetărilor, polițiștii au identificat trei suspecți, doi bărbați de 30 și 31 de ani și tatăl acestora, de 53 de ani, anterior judecați pentru infracțiuni similare. Oamenii legii au depistat și ridicat 19 ovine, care ar fi sustrase de la stâna din Borogani, o armă cu țeavă lisă confecționată artizanal, 22 cartușe cu calibrul 16 mm, două pistoale, unul “bereta” cu țeava ghintuită și altul pneumatic, deținute ilegal.

Pentru fapta lor, suspecții ar putea să plătească destul de scump, până la 5 de închisoare. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecților.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.