Informaţia a fost confirmată de vârf pe pagina sa de Facebook, acesta ţinând să le mulţumească lui Reghecampf - pentru încrederea de care s-a bucurat -, oficialilor, colegilor, dar şi fanilor.

"Dragi prieteni, aşa cum v-am promis, vă ţin la curent cu planurile mele de viitor. Contractul meu cu Steaua s-a încheiat la finalul acestei ediţii de campionat. Am venit să câştig toate competiţiile în care era angrenată echipa şi să jucăm în grupele UCL. Din păcate, nu am reuşit să câştigăm titlul, nu am reuşit să ne atingem obiectivele, ale echipei şi ale mele, personale. Aşa ca am decis ca experienţa mea la Steaua să se oprească aici. Le mulţumesc mult celor din conducerea clubului pentru încrederea acordată, în mod special patronului. Îi mulţumesc mult şi lui Laurenţiu Reghecampf. Le mulţumesc băieţilor pentru experienţele trăite împreună. Şi vă mulţumesc din suflet vouă, celor care mi-aţi scris şi mi-aţi cerut să rămân. M-a impresionat căldura cu care m-aţi primit, vă mulţumesc! Eu cred însă că e timpul pentru o nouă experienţă. M-am refăcut după accidentare, sunt sănătos, mi-e dor de fotbal după doar câteva zile de vacanţă, aşa că voi porni pe un drum nou. Vă salut, să aveţi o săptămână grozavă", a scris atacantul pe pagina de socializare.

În acest moment, Steaua are în lot trei atacanţi: Onţel, Bawab şi Tade. Ultimul are şanse minime, însă, să rămână în stagiunea viitoare sub comanda lui Reghe.

Aşa cum Digi Sport v-a anunţat de vineri, soarta lui Marica era pecetluită. Roş-albaştrii nu au vrut să anunţe încă acest lucru dintr-un motiv foarte simplu: nu sunt acoperiţi în ofensivă şi nu vor să păţească la fel ca în iarnă, când Onţel rămăsese singurul atacant de meserie din lot. În iarnă, Steaua a renunţat la Tade, în speranţa că va reuşi înregimentarea unor alte vârfuri (Budescu şi Andrei Ivan au fost principalele ţinte), dar cum negocierile au picat, până la convingerea lui Marica, Reghe a avut în cantonament un singur vârf clasic. Acum se aştepta finalizarea tratativelor cu fotbaliştii doriţi, urmând ca apoi Marica să fie informat că nu va face parte din lista trimisă la UEFA pentru preliminarii.

Atacantul ştia foarte bine acest aspect şi a dorit să aibă o discuţie bărbătească cu Becali, astfel încât să poată prinde un contract la noua echipă de la începutul pregătirilor. Cum patronul nu lua în calcul sub nicio formă prelungirea angajamentului, speriat de accidentările repetate, acesta a fost de acord să îl lase pe atacant liber încă de acum şi să nu aştepte preliminariile Ligii.

Marica nu a reuşit să joace decât 9 meciuri la Steaua în toate competiţiile fără a marca vreun gol, prestaţiile sale fiind afectate din cauza accidentărilor. Unul dintre obiectivele sale personale era să joace la EURO 2016, dar nu a fost nominalizat în lotul de 28 de jucători pentru turneul final din Franţa.

Marica şi-a început cariera la Dinamo, iar apoi a mai jucat la Şahtior Doneţk, VfB Stuttgart, Schalke 04, Getafe şi Konyaspor, înainte de a ajunge la Steaua.