Actualitate

Tiraspol: Două proiecte legislative pentru instalarea cenzurii totale în regiunea transnistreană

Autorităţile de la Tiraspol vor înăspri controlul asupra informaţiilor transmise prin intermediul internetului. Site-urile care, în opinia administraţiei din stânga Nistrului, conțin „date false”, vor fi interzise, informează Publika.md.

Aşa-zisul „serviciu de comunicaţii” din regiune a propus un proiect de lege în acest sens, urmând ca blogurile şi site-urile care vor fi blocate să intre într-un „registru comun”.

„Ritualul” juridic va fi următorul: proprietarii site-urilor care vor ajunge pe lista neagră a separatiştilor vor fi mai întâi atenţionaţi să elimine datele considerate false în decurs de o zi. Dacă nu se vor conforma în termenul stabilit, pagina va putea fi ulterior blocată printr-o hotărâre judecătorească.

Autorii inițiativei legislative susţin că această măsură nu vizează însă şi site-urile instituţiilor media.

Proiectul de lege vine la o săptămână distanţă de o altă iniţiativă legislativă cu detentă dictatorială nord-coreeană: persoanele care vor critica sau vor manifesta „lipsă de respect” faţă de „pacificatorii ruşi” din stânga Nistrului riscă amenzi de până la 35.000 de lei sau până la trei ani de închisoare.

Potrivit documentului, pedepsele vor fi aplicate în cazul denigrării în public, inclusiv prin intermediul mass-media şi internetului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *