Pagina oficială a Municipiului Chișinău

19 persoane au devenit cetățeni ai Republicii Moldova

   1611

Astăzi, 16 mai  2016, 19 persoane care locuiesc în municipiul Chișinău au depus jurământul de cetățean al Republicii Moldova, în fața viceprimarului capitalei, Nistor Grozavu. Astfel, 11 persoane și-au redobândit cetățenia, iar alte 9, originare din Turcia, Armenia, România, Ucraina și Federația Rusă au dobândit cetățenia Republicii Moldova.

Nistor Grozavu le-a urat noilor cetăţeni ai R. Moldova „bun venit" şi i-a îndemnat să se implice activ în viaţa societăţii, pentru a contribui la prosperarea statului. În același timp, noul statut atrage după sine şi respectarea anumitor îndatoriri - cunoaşterea Constituţiei, respectarea legilor acestui stat, cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor poporului nostru, a subliniat viceprimarul de Chişinău.

Din 2003 şi până în prezent, 459 persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia R. Moldova, inclusiv 27 în anul curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion. 

  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău