Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Sute de persoane protestează…

(VIDEO) Sute de persoane protestează la CAC pentru a cere eliberarea protestatarilor arestați

Câteva sute de persoane au protestat astăzi în fața Curții de Apel Chișinău (CAC) pentru a cere eliberarea din arest a celor patru protestatari reținuți de poliție la data de 5 mai curent. În curtea judecătoriei au fost mobilizate forțe impresionante de poliție.

Astăzi, 16 mai, la CAC are loc ședința de judecată pe dosarele a trei din patru protestatari reținuți de poliție în data de 5 mai. Avocații acestora au depus cereri de recuzare împotriva a două complete de judecată, invocând că magistrații respectivi ari fi emis decizii ilegale pe cazuri similare. Ambele cereri de recuzare a celor șase magistrați au fost respinse, ulterior au fost respinse recursurile persoanelor reținute după protestele Platformei „Demnitate și Adevăr”.

Acum zece zile, Jude­că­to­ria Cen­tru a emis man­date de arest pen­tru 30 de zile în privința acestora. Asta după ce, în dimi­neața zilei de 5 mai, poli­ția a orga­ni­zat mai multe per­che­zi­ții auto­ri­zate la domi­ci­li­ile a patru per­soane care se bănu­iește că ar fi ata­cat cor­do­nul de poli­țiști în tim­pul pro­tes­tu­lui din 24 apri­lie curent.

Per­soa­nele reți­nute sunt cer­ce­tate sub aspect penal și riscă până la 8 ani de deten­ție.

Sursa video: www. ZdG.md