16:20:35 28.03.2024
Stiri

Molotovenii prohoardieni și antihoardieni

Politică 15.05.2016 09:00 Vizualizări1390 Autor: Ziarul National
Molotovenii prohoardieni și antihoardieni


Trustia, elegii politikoase

Kazahii și kirghizii și-au pus în gând să restaureze venerabila Hoardă de Aur, transmite agenția Ugodai din surse de încredere de la Președinția kazahă. Sub incidența acestui deziderat panoramic cade o mare parte din Rusia, Ucraina, România și chiar Polonia și Ungaria. Belarus scapă în mod miraculos, dar nu și Crimeea considerată dublu teritoriu sacral al tătaro-mongolilor. Perspectiva Republicii Molotova a fost ignorată ostentativ. Aflat la Minsk, în vizită oficială, președintele kirghiz Diamant Altînbaiev a confirmat indirect această informație eclectică, susținând că țara sa, ca și Kazahstanul frățesc, sunt de facto moștenitoare cu acte în regulă a inexpugnabilei Hoarde. Altînbaiev este de altfel cunoscut publicului nostru prin vizita privată pe care i-a făcut-o lui Plahotniuc, folosind avionul lui Șor, înainte de a merge la Sankt Petersburg, unde îl aștepta Putin, reapărut după o dispariție misterioasă timp de 11 zile.

Acum stau și mă gândesc dacă nu cumva această inițiativă expansionistă kirghizo-kazahă și viceversa a fost pusă la cale de oligarhul ot Grozești? Nu cumva, nereușind să fisureze betonul Platformei „Demnitate și Adevăr” cu ajutorul unioniștilor, el vrea s-o crape cu ajutorul Hoardei de Aur, împărțind membrii națiunii civice molotovenești în pro- și antihoardieni?

Al vostru cinghizhanist, șaltaibaltai, caravanserai, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md