(VIDEO) Năstase, despre reținerea lui Petrenco pe Aeroport: O ilegalitate foarte gravă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reținerea lui Grigore Petrenco pe Aeroportul din Chișinău, chiar în autocarul cu care se deplasa spre aeronava cu care urma să ajungă în Germana, este o „ilegalitate extrem de gravă”, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase.

Petrenco a fost reținut pe Aeroport chiar dacă a avut permisiunea din partea instanței de judecată de a pleca în Germania pe un termen de două zile.

„Calific acest gest drept o nouă intimidare a ex-deputatului din partea organelor represive ale lui Plahotniuc, care se răzbună pentru declarațiile politice ale lui Petrenco, nu uită protestele conduse de acesta în preajma imobilului din strada Bulgară ce aparține în totalitate oligarhului de tristă faimă. Dosare penale fabricate, rețineri și arestări arbitrare, interceptări de corespondențe, imixtiuni în viața privată și linșajul mediatic al liderilor opoziției politice și civice reale, exercitat de o mașinăria propagandistică întreținută din bani furați de la stat și de la cetățeni, iată arsenalul actualului regim criminal”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit acestuia, acțiunea autorităților este „încă o ilegalitate extrem de gravă a regimului de tip juntă care afectează drepturile și libertățile fundamentale ale omului și, evident, va înrăutăți relația țării noastre cu partenerii de dezvoltare”.

Petrenco a fost reținut în baza unei presupuse „încheieri” a procurorului, care data cu 26 aprilie, chiar dacă el avea o permisiune semnată de judecător, datată cu 10 mai.

13164492_1076121889114365_4488652950330553381_n

El a fost ridicat chiar din autocarul cu care se deplasa pe pista Aeroportului către aeronava în care urma să se îmbarce.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...