Grigore Petrenco prezintă dovada: Iată permisiunea judecătorului de a părăsi ţara pe cinci zile// FOTO

Fostul deputat PCRM, Grigore Petrenco, reținut de mascați pe Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce încerca să părăsească țara, a prezentat permisiunea judecătorului de a părăsi Republica Moldova pe o perioadă de cinci zile. Astfel, politicianul a postat pe pagina sa de Facebook cererea sa de plecare, semnată de un judecător de la Judecătoria Râşcani.

„ Judecătorul Grigore Cazacu a indicat personal perioada în care pot lipsi din ţară, iar mai apoi permisiunea a fost certificată cu ştampila oficială a Judecătoriei Râşcani”, a scris pe pagina sa de Facebook Grigore Petrenco.

Potrivit lui, totul a fost realizat în conformitate cu legislația în vigoare, chiar având în vedere aflarea sa sub control judiciar.

Pe aceeaşi reţea de socializare, politicianul a relatat că reţinerea sa a avut loc astăzi, la ora 12:00, pe Aeroportul Chişinău.

„M-au reţinut persoane înarmate chiar înainte de îmbarcare. Acestea nu au prezentat nici un fel de acte ce le-ar permite reţinerea mea. Din cauza acestor acţiuni, a fost reţinută cursa Chişinău Munchen. Totul s-a întâmplat în prezenţa altor  pasageri. După ce a fost aplicată forţa pentru reţinerea mea, au venit şi poliţiştii înarmaţi”, a relatat Petrenco.

Potrivit lui, avocatei sale Ana Ursache nu i s-a permis să intre în zona de tranzit, acolo unde l-au reținut polițiștii.

p1

Potrivit lui Petrenco, acesta este unul din oamenii legii care l-au reţinut pe Aeroportul Chişinău.

politist

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.