Principală  —  Ştiri  —  Social   —   [Foto-Reportaj] Orășelul European la Chișinău

[Foto-Reportaj] Orășelul European la Chișinău

În această sâmbătă, 14 mai, în capitală este organizat Orăşelul European 2016. Evenimentul se desfășoară în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chișinău şi este organizat de Delegaţia Uniunii Europene în R. Moldova, în contextul marcării Zilei Europei.

Ceremonia de inaugurare a început la ora 13:00 în Scuarul Europei. La deschidere a participat Pirkka Tapiola, Ambasadorul UE în R. Moldova, Nicolae Timofti, Președintele R. Moldova, Andrian Candu, Președintele Parlamentului R. Moldova, Pavel Filip, Prim-ministrul R. Moldova și Dorin Chirtoacă, Primarul orașului Chișinău.

De asemenea, la 14 mai, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va premia câștigătorul concursului de Street-Art, organizat în perioada 10 – 13 mai. Scopul acestui concurs este promovarea artei murale, a tinerilor artişti care activează în acest domeniu, precum şi renovarea spaţiilor urbanistice ale oraşului în stilul capitalelor statelor membre ale UE.

În acest an, Orășelul European va găzdui și Festivalul Cultural European, care va fi lansat pe 15 mai la ora 13:00. La ora 17:00 Delegația UE invită toți amatorii de film la Festivalul de Film și spoturi video despre asistența UE, în cadrul căruia veți avea posibilitatea să urmăriți producții cinematografice inedite, propuse de Ambasadele țărilor UE în Moldova în limba originală, cu subtitrare în română. Astfel, pe parcursul săptămânii, publicul va avea ocazia să participe la o serie de activități menite să ofere o imagine de ansamblu a diversității culturale europene. Accesul la toate aceste evenimente va fi liber.