Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrian Candu: În perioada 23-27…

Andrian Candu: În perioada 23-27 mai se va afla o misiune a FMI în R. Moldova pentru ultimele discuţii legate de curăţarea sistemului bancar

În luna iunie, la Chişinău ar putea veni o misiune a Fondului Monetar Internaţional cu mandat deplin pentru negocierea acordului cu Republica Moldova,  a menţionat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune Realitatea TV.

Astfel, Candu afirmă că  banii sunt importanţi, dar cel mai important este recuperarea încrederii unui partener important pentru Republica Moldova cum este FMI. „Iată de ce, toate discuţiile care sunt şi sunt discuţii zilnice şi săptămânale, au dus la aceea că în perioada 23-27 mai se va afla o misiune a FMI în Republica Moldova pentru ultimele discuţii legate de curăţarea sistemului bancar şi reformele care se cer în domeniu, care fac parte ca o condiţie din programul de cooperare cu Fondul Monetar Internaţional”, a declarat Andrian Candu.

În opinia lui Candu , la ora actuală se înregistrează progrese în discuţiile cu FMI şi ele dau rezultate. Aceasta îl face să creadă că în luna iunie va veni o misiune a Fondului cu mandat deplin pentru negociere şi semnarea acordului cu Republica Moldova.

Sursa: ipn.md