Fără set pierdut la Foro Italico în acest an, Begu a avut o nouă partidă fără probleme în faţa surprizei turneului, Misaki Doi. După un prim set în care şi-a dominat total adversara, Irina a mai slăbit puţin ritmul, însă şi-a revenit la timp. Şi-a regăsit agresivitatea pe finalul manşei secunde, când backand-ul a fost din nou principala sa armă.

Graţie performanţei de la Roma, Begu va urca în clasament până pe locul 28 mondial. Ea îşi poate îmbunătăţi clasarea dacă va accede în finală, însă pentru această performanţă va trebui să treacă examenul unui duel foarte greu. În penultimul act, sportiva noastră se va confrunta cu învingătoarea partidei Serena Williams - Svetlana Kuznetsova. 

Dacă un eventual duel cu numărul unu mondial ar fi o premieră, cele două nemaintâlnindu-se până în prezent, în confruntările directe cu rusoaica Kuznetsova, Irina are un palmares pozitiv: 2-1. Toate confruntările dintre cele două au avut loc pe zgură.

În careul de aşi la Roma se calificase deja Garbine Muguruza, care va juca împotriva câştigătoarei din sfertul care le opune pe americanca Madison Key şi Barbara Strycova.