13:35:14 19.04.2024
Stiri

Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în REPARAȚIE. Primăria promite că lucrările vor avea loc noaptea, pentru a evita crearea ambuteiajelor

Social 13.05.2016 17:15 Vizualizări2472 Autor: Victoria Bortă
Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în REPARAȚIE. Primăria promite că lucrările vor avea loc noaptea, pentru a evita crearea ambuteiajelor chisinau.md


Pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Ciuflea - str. Ismail, au început lucrările de decopertare a părții carosabile. Acestea se desfăşoară între orele 20:00 - 6:00, pentru evitarea ambuteiajelor, informează Primăria municipiului Chișinău.

Durata lucrărilor pentru ambele sensuri de circulaţie este de șapte zile. Cu toate acestea, ambuteiajele deja au început să fie simțite de chișinăueni.

Următoarea etapă de lucrări pe artera principală a capitalei va cuprinde tronsonul între str. Ismail - str. Tighina. De asemenea, pe şantier se desfăşoară lucrări de schimbare a pilonilor pentru iluminatul stradal.

Menționăm că şantierele de reconstrucţie sunt acum și pe tronsonul de canalizare pluvială pe bd. Constantin Negruzzi şi a infrastructurii rutiere a str. Vasile Alecsandri.

Astfel, pe tronsonul de canalizare pluvială au fost construite deja cele 21 de cămine monolite de colectare, prevăzute în proiect, la care vor fi conectate receptoarele de captare a apei de ploaie şi montate peste 600 de metri liniari de tuburi noi.

Totodată, Primăria susține vă au fost realizate lucrări de amenajare stradală a bd. Constantin Negruzzi, care au vizat montarea pilonilor pentru iluminatul stradal, inclusiv placarea cu pavaj pe ambele sensuri a peste 1 700 de metri pătrați de trotuare şi montarea a circa 500 de metri liniari de borduri.

Conform proiectului aprobat, pe strada Vasile Alecsandri se finalizează lucrările de amenajare stradală. Până în prezent au fost placate cu pavaj circa 6 000 de metri pătrați de trotuare, 5 600 de metri pătrați de locuri de parcare pentru maşini şi montate peste 8 750 de metri liniari de borduri.

Pentru săptămâna curentă este planificată continuarea lucrărilor similare pe tronsonul cuprins între străzile Alexandru Bernardazzi - Alexei Mateevici, după care vor demara lucrările de pregătire pentru asfaltarea integrală a străzii, planificată pentru luna iunie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md