„Astă-noapte am fost contactat pe net de Constantin Rusu, care cândva a fost la mine la sală, s-a antrenat, dar pe urmă a ales clubul „Leon”, pe care îl conduce Octavian Orheianu. Rusu m-a contactat şi m-a întrebat dacă poate să participe la festivalul de arte marţiale pe care îl organizez, să lupte la centură. Eu i-am spus că este imposibil, că trebuie să se adreseze antrenorul, şeful clubului din care face parte, adică Octavian Orheianu. El a spus că vrea să schimbe clubul, că nu este promovat în cadrul „Leon” şi m-a rugat să-l ajut să participe la eveniment. Eu i-am explicat că la centură nu poate să participe, pentru că acestea sunt licenţiate, se duce un cont din federaţia mondială. El a insistat să ne întâlnim să discutăm măcar un minut”, a povestit Victor Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Popescu afirmă că a acceptat să se vadă cu Rusu şi i-a spus adresa, iar în scurt timp acesta a şi venit. „A ieşit dintr-o maşină Volkswagen Transporter, albastru-închis, cu emblema clubului Leon. M-a invitat în maşină, eu am refuzat, i-am zis că doar nu avem mult de discutat. El a insistat să ne ferim cel puţin mai într-o parte. În acest moment, într-o milisecundă în care eu nici n-am reuşit să mă orientez, a trecut un taxi dintr-o parte, el m-a blocat, m-a dat în spate, iar din taxi a ieşit Octavian Orheianu cu o echipă de vreo 8-10 persoane”, susţine victima.

Mai departe, totul s-ar fi produs ca într-un film despre banditismul din anii '90. Victor Popescu ar fi fost lovit din spate, i-ar fi fost sucite mâinile, iar Constantin Rusu ar fi început să-l bată.

„Prima lovitură mi-a dat-o în partea stângă a corpului. Eu m-am blocat puţin, iar în timp ce stăteam cu mâinile la spate Octavian a scos electroşocul şi a vrut să mă bage cu forţa în automobilul Volkswagen. Nu au reuşit, pentru că eu practic sportul de mulţi ani, sunt ofiţer în rezervă al trupelor speciale, sunt veteran de război, am lucrat în Fulger, în grupa operativă şi mă şi ocup cu băieţii cot la cot zilnic, iar pregătirea mea e destul de bună. Pentru un scurt timp am pierdut orientarea şi atunci Octavian Rusu a scos arma şi mi-a pus pistolul în faţă. Cineva din cei care mă ţineau a strigat: „Nu trage, Octavian, că e lume”. Eu i-am dezbătut arma din mână, ea a căzut şi eu am fugit. Am fost blocat, din care iar m-au brutalizat cu arma. Am reuşit instinctiv să mă eliberez din mâinile lor şi am telefonat la poliţie”, a mai spus Popescu. 

Potrivit lui, tinerii care l-au agresat „sunt sub controlul lui Dorin Damir” şi că nu este prima dată când aceştia recurg la asemenea acţiuni.

„Când am organizat campionatul mondial, s-a întâmplat acelaşi lucru. S-au străduit cu orice preţ să mă neutralizeze. Eu am organizat acel campionat din foarte grele surse, şi astăzi sunt dator, că am invitat peste 27 de ţări. A fost foarte greu. Aceste persoane vor să monopolizeze sportul din RM, aşa cum naşul lui Damir a monopolizat tot businessul din RM”, a povestit Popescu.

„În caz că se va întâmpla ceva cu mine sau cu familia mea, să ştiţi că capul acestei organizări este Dorin Damir, finul lui Plahotniuc”, a conchis Victor Popescu. 

Contactat de Jurnal, preşedintele Asociaţiei FEA, Dorin Damir, a declarat: „Mă scuzaţi, dar eu nu vorbesc cu Jurnal TV”. La rândul său, Octavian Orheianu nu a răspuns la telefon. Pentru Ziarul Naţional acesta a declarat însă că s-a întâlnit întâmplător cu Victor Popescu şi că i-a reproşat faptul că ar recruta sportivi din clubul său. A recunoscut că l-a lovit, însă a negat că ar fi avut armă, numindu-l pe Popescu un criminal. Serviciul de presă al Poliţiei capitalei nu a răspuns la telefon pentru a oferi detalii pe marginea acestui caz.

Nu este pentru prima dată când luptătorii clubului „Leon”, membru al Federaţiei FEA, ajung în atenţia opiniei publice. Anul trecut, unul dintre sportivii de acolo a agresat echipa Jurnal TV în timpul unui protest desfăşurat în faţa locuinţei prim-vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc.