Polițiștii au oprit cu forța un șofer beat în Cărpineni

La 13 mai curent, în jurul orei 00:30, polițiștii de patrulare au observat un automobil de marcă Hyundai, care se deplasa cu viteză excesivă la ieșirea din localitatea Cărpineni, raionul Hâncești. La somațiile angajaților INP de a opri mașina, șoferul nu s-a conformat.

Polițiștii de patrulare au întreprins măsuri de stopare forțată a acestuia, întrucât conducătorul auto accelera tot mai mult pe traseu, prezentând un pericol pentru ceilalți participanți la trafic. La volanul unității de transport se afla un bărbat în vârstă de 48 de ani, locuitor al satului Cărpineni. Acesta conducea în stare de ebrietate avansată, iar pe bancheta din spate a mașinii avea o armă de vânătoare și 11 cartușe, fără acte de proveniență. Bărbatul se afla în mașină cu încă 2 pasageri, la fel în stare de ebrietate.

După ce a fost înlăturat cu forța de la volanul mașinii, bărbatul a fost escortat la inspectorat pentru audieri, iar arma va fi supusă unei expertize, pentru a se stabili dacă aceasta nu a fost aplicată în comiterea unei infracțiuni.

Pentru conducerea în stare de ebrietate, cetățeanul riscă să fie sancționat conform art. 264/1 alin 1. din Codul Penal al RM, cu o amendă în mărime de 10 000 de lei și cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Student, jurnalist. Mai multe detalii la nicu.md.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.