Nume
Parola
Vizualizări: 3947
,,Creează-ți viitorul acasă’’- Forumul Tinerilor orientați spre succes!
13 Mai 2016 — Centrul Naţional de Mediu în parteneriat cu Platforma Naţională a Forumului Societăţii Civile din Parteneriatul Estic, Asociaţia Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CREDO) şi Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova va organiza Forumul Tinerilor ,,Creează-ţi viitorul acasă!’’, eveniment susţinut financiar de către fundaţia National Endowment for Democracy (NED).
Forumul Tinerilor va avea loc pe data de 15 mai 2016, în Mun. Chişinău, la Sala de Conferinţe Summit Events, de pe str. Tighina 49/3, în Sala Roşie, cu începere la ora 10.00.
Scopul evenimentului este de a implica tinerii din întreaga ţară în procesul de monitorizare a punerii în aplicare a Acordului de Asociere semnat între Uniunea Europeană şi Republica Moldova. Astfel, in urma discuțiilor din cadrul evenimentului se vor depista grupuri de tineri activi si hotărâți de a presa autoritățile, pentru a-și îndeplini obligațiile și pentru a pune în aplicare Acordul de Asociere semnat cu UE.
În cadrul evenimentul se vor forma ateliere de lucru pe aceste 3 domenii importante: justiție, energetică și mediu, iar în cadrul acestor ateliere, vor fi prezentate rapoartele privind punerea în aplicare a capitolelor din Acordul de Asociere dintre UE şi R. Moldova cu referire la „Justiţie, libertate şi securitate”, „Cooperare energetică” şi „Protecția mediului”.
Astfel, vor fi prezenți și Reprezentanți din cadrul acestor domenii: Ministrul Justiției, Ministrul Economiei și Ministrul Mediului.
La eveniment ne vor onora cu prezența și reprezentanți internaționali: Șeful Delegației UE, E.S. Pirkka Tapiola și Reprezentantul Ambasadei Slovaciei în Republica Moldova.
Grupurile de tineri care vor fi alese vor forma un consiliu împreuna cu cele mai active ONG-uri din diverse domenii de activitate şi va avea un mandat al Guvernului şi al Parlamentului pentru a monitoriza punerea în aplicare a politicilor publice şi a Acordului de Asociere dintre UE şi R. Moldova.
La finalul evenimentului, se prevede elaborarea unei declaraţii a tinerilor, urmată să fie prezentată în cadrul Forumului Civic, care se va organiza în toamnă, cu participarea reprezentanţilor societăţii civile, Guvernului şi Parlamentului R. Moldova, cu scopul de a favoriza punerea în aplicare a Acordului de Asociere.
Tot în cadrul Forumului, se va premia câștigătorul concursului național,, Plantează-ți viitorul’’, care a fost lansat în luna martie a acestui an de către Centrul Național de Mediu în parteneriat cu Agenția ,,Apele Moldovei’’ și ,,Moldsilva’’.
Și pentru că, tinerii reprezintă viitorul acestei țări, iar vocea lor și părerile merită să fie auzite, organizatorii Forumului Tinerilor ,,Creează-ți viitorul acasă’’ invită reprezentanții mass-media la acest eveniment. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 022-10-66-81, Centrul Național de Mediu.
Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului ,,Monitorizarea Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu UE de către societatea civilă’’, proiect finanțat de către fundația National Endowment for Democracy(NED)