400 de militari ruşi participă la exerciţii militare în regiunea separatistă transnistreană

Peste 400 de militari ruşi din Grupul Operativ de Trupe Ruseşti (GOTR) vor efectua exerciţii programate în regiunea separatistă Transnistria, anunţă şeful Comandamentului regional rus, Dmitri Zelenkov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Manevrele militare au început joi şi vor dura o săptămână, cu participarea a circa 400 de membri ai contingentului rus de menţinere a păcii şi a 50 vehicule blindate.

Manevrele militare au capacitatea de a testa capacitatea de reacţie şi antrenament, a comunicat armata rusă, precizând că exerciţiile includ simularea măsurilor de contracarare a atacurilor electronice şi cu arme chimice.

„ Nu este vorba despre pregătirea unui atac asupra unor eventuali inamici. Învăţăm metode de contracarare în caz de escaladare a situaţiei în Zona de securitate”, a declarat Dmitri Zelenkov.

În prezent, în Republica Moldova sunt circa 200 de militari americani care participă la un exerciţiu cu trupele moldovene, o situaţie criticată de opoziţia prorusă de la Chişinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare