Șeful NATO: România joacă un rol cheie în proiectarea stabilității la granița cu Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

România joacă un rol cheie în proiectarea stabilității la granițele NATO – Republica Moldova, Georgia și Ucraina. De această părere este secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat joi la București cu ocazia inaugurării scutului antirachetă în România.

Acesta a declarat că România aduce o contribuție importantă și la fondul pentru apărare cibernetică pentru Ucraina, ceea ce demonstrează adevărat leadership.

„România joacă un rol cheie în proiectarea stabilității dincolo de granițele noastre, în Moldova, Georgia și Ucraina. Aduceți o contribuție importantă și la fondul pentru apărare cibernetică pentru Ucraina, ceea ce demonstrează adevărat leadership. Ați demonstrat angajament permanent în misiunile noastre în Kosovo și Afganistan. Misiunea noastră de a antrena forțele afgane rămâne dificilă și presupune costuri mari”, a spus Stoltenberg.

De asemenea, oficialul NATO a dat din nou asigurări că scutul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei și că ar fi, de altfel, imposibil din punct de vedere tehnic să amenințe Federația Rusă.

„Vom continua dialogul cu partea rusă”, a asigurat Jens Stoltenberg şi a argumentat: „În special în vremuri tensionate, transparența și predictibilitatea sunt importante pentru a reduce riscurile unor calcule greșite și accidente”, a arătat Stoltenberg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...