Actualitate

Reprezentantul OSCE merge să discute cu mediatorii de la Moscova şi Kiev

Diplomatul a comunicat că acum o lună, în timpul vizitei în Moldova, mediatorii au confirmat disponibilitatea lor de a organiza următoarea rundă de negocieri în două luni şi acest obiectiv rămâne valabil. „Am încurajat părţile să coopereze, să lucreze împreună asupra obiectivelor stabilite, să se întâlnească reprezentanţii politici, dar şi grupurile de lucru. Am avut întâlniri substanţiale cu negociatorii principali, aici şi la Tiraspol”, a comunicat reprezentantul special.

În cadrul întâlnirilor acesta a accentuat ceea ce mai trebuie de făcut pentru a ajunge la organizarea rundei de negocieri. Oficialul a subliniat că părţile au obligaţii faţă de oamenii de pe ambele maluri şi împreună trebuie să acţioneze pentru a mişca lucrurile din loc. „După aceste întâlniri de succes merg să mă văd cu alţi mediatori, merg la Moscova şi la Kiev ca să ne consultăm despre cele auzite aici şi să ne mişcăm mai departe în direcţia obiectivului propus. Sunt satisfăcut de ceea ce am auzit, dar reiterez că trebuie să ne concentrăm ca să reuşim să ne atingem scopul”, a menţionat diplomatul.

Potrivit lui Cord Meier-Klodt, după o pauză de peste un an şi jumătate, următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 urmează să aibă loc la începutul unii iunie.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *