Într-un comunicat de presă, AI a declarat că, deşi prevederi problematice au fost eliminate din textul proiectului de lege iniţial, versiunea sa finală „însă se bazează pe o definiţie vagă şi prea cuprinzătoare a ameninţării teroriste''.

Amnesty International avertizează şi cu privire la faptul că noul pachet de legi antiteroriste oferă o interpretare prea generală pentru implementarea noilor măsuri şi creează posibilitatea adoptării unor măsuri abuzive sau arbitrare.

Unul dintre amendamentele constituţionale privind terorismul reduce perioada în care poate fi declarată „situaţia de ameninţare teroristă” de la 60 la 30 de zile.

Spre deosebire de proiectul iniţial, noul proiect nu include posibilitatea de a limita sau de a interzice intrarea cetăţenilor străini în Ungaria, înregistrarea obligatorie a străinilor care locuiesc în Ungaria şi limitarea sau interzicerea contactelor cu persoane sau organizaţii străine.

De asemenea, a fost eliminată posibilitatea de a restrânge stocarea şi vânzarea de energie şi de bunuri de larg consum, importurile şi exporturile şi suspendarea achiziţiilor publice.

Printre alte măsuri figurează controlul mai strict asupra Internetului, desfăşurarea armatei în ţară şi impunerea stării de asediu în zonele afectate de o ameninţare teroristă.