Recensământ 2014: Filip l-a invitat pe șeful Biroului de Statistică să demisioneze

Prim-ministrul Pavel Filip a declarat că șeful Biroului Național de Statistică, Marin Gospodarenco, ar putea fi demis și l-a invitat pe acesta să-și prezinte singur demisia în decursul a trei zile. Aceasta după ce acestuia i-a fost prezentat ancheta de control privind recensământul populației pentru 2014.

Filip a menționat că ancheta este o “poezie frumoasă, cuvinte aranjate foarte frumos în rezultatele acestei anchete, dar este una absolut sterilă, din care eu nu pot trage absolut nicio concluzie”

Vreau să vă aduc aminte că din start au fost cheltuiți 78, 5 mln lei pentru petrecerea recensământului. Au fost solicitați suplimentar încă 8 mln lei pentru a putea duce până la capăt acest lucru. Dincolo de aceasta mi s-a raportat că există o marjă de eroare. Am consultat specialiștii și mi s-a spus că atunci când se petrece recensământul în general nu există marje de eroare.

De aceea dincolo de faptul că nu știm cât de veridice vor fi aceste date, noi nu avem nici rezultatele cele care la care am convenit pe parcurs. Datele prelucrate prin introducerea, procesarea datelor anchetei de control, a menționat Filip.

Menționăm că Recensământul populației și al locuințelor din 2014 din Republica Moldova a fost efectuat de către Biroul Național de Statistică (BNS) în perioada 12-25 mai 2014.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.