Guvernul a stabilit premii record pentru sportivii care vor obține performanțe notabile la Olimpiada de la Rio

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sportivii care se vor clasa pe primele 8 poziții în cadrul Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Rio se vor bucura de premii bănești consistente, semnificativ mai mari decât cu 4 ani în urmă.

O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de miercuri a Guvernului,

Conform documentului, campionii olimpici vor fi premiaţi de Guvern cu câte 3 milioane de lei fiecare, în timp ce medaliaţii cu argint vor primi câte 2,6 mln. lei, iar cei care vor lua bronzul – câte 2 mln. de lei. Totodată, sportivii care se vor plasa pe poziţiile 4-8, vor primi premii bănești în valoare de la 600 de mii la 200 de mii de lei.

Pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice şi Paralimpice vor fi răsplătiţi şi antrenorii. Premiul acordat acestora va fi egal cu cel oferit sportivului, iar dacă un antrenor a pregătit mai mulţi premianţi, el va obţine o recompensă financiară echivalentă cu cel mai mare premiu acordat sportivilor săi şi câte 75% din restul premiilor câştigate. Personalul medical va primi câte 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat.

Ministerul Tineretului și Sportului estimează că la ediţia curentă a Jocurilor Olimpice Republica Moldova va fi reprezentată de 25-27 de sportivi olimpici şi 3 paralimpici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...