"Sunt mândru că Juventus mi-a dovedit din nou câtă încredere are în mine. Sper ca povestea mea fantastică la acest club să continue cu noi succese", a declarat Buffon, care este şi acum cel mai scump portar din istoria fotbalului.

Juventus i-a plătit Parmei, în 2001, aproape 50 de milioane de euro pentru transferul goalkeeperului care avea în acel moment 23 de ani.

Buffon e decis să se retragă de la Juventus în 2018, când speră să prindă şi un ultim Mondial alături de naţionala Italiei.

Şi un alt veteran din lotul "Bătrânei Doamne", Andrea Barzagli, şi-a extins contractul cu torinezii. Fundaşul în vârstă de 35 de ani şi-a prelungit înţelegerea cu Juve tot până în 2018.

"Sunt încântat că voi rămâne aici. Chiar şi la această vârstă mai am multe de îmbunătăţit în jocul meu", a declarat apărătorul sosit la Juve în 2011, de la Wolfsburg, în schimbul a numai 300 000 de euro.

  1. 579 de meciuri a apărat Gianluiggi Buffon poarta lui Juventus. Doar Alessandro Del Piero are mai multe jocuri disputate pentru torinezi decât Buffon
  2. 13 trofee a cucerit Juve cu Buffon în poartă
  3. 192 de partide a jucat Andrea Barzagli pentru Juve
  4. 9 trofee a câştigat Barzagli cu Juventus, care n-a pierdut niciun titlu de la sosirea sa