Amicalele naţionalei Angliei de dinaintea Euro 2016 vor fi primele meciuri la care se vor aplica noile schimbări ale regulamentului, impuse de International Football Association Board.

Anglia - Turcia, de pe 22 mai, şi Anglia - Australia, de pe 27 mai, sunt primele partide la care lovitura de start va putea fi executată în orice direcţie, chiar şi în spate.

E doar una din cele 95 modificări care vor intra în vigoare. O alta va fi aruncarea mingii de la margine cu ambele braţe, nu cu un singur braţ şi stabilită direcţia cu celălalt.

Un fotbalist rămas fără gheată în timpul meciului poate juca în acest mod până la următoarea oprire a meciului, iar un jucător care a primit îngrijiri medicale pe teren nu mai va fi obligat să iasă pe margine dacă tratamentul a durat mai puţin de 20 de secunde.

Fotbaliştii care vor face o fentă în momentul executării unui penalty vor primi cartonaş galben şi se va dicta lovitură liberă indirectă.

Arbitrii vor putea arăta cartonaşul roşu unui jucător pe tunelul de acces, înainte ca meciul să înceapă, însă acesta va putea fi schimbat, iar partida juca 11 contra 11.

Loviturile libere după un ofsaid vor fi executate din locul în care jucătorul aflat în afara jocului a atins mingea, nu din locul în care fotbalistul a fost surprins în ofsaid, ca până acum.

Jucătorul care faultează în careu un adversar aflat într-o situaţie iminentă de a marca nu va mai fi eliminat automat. Va primi doar cartonaş galben, dacă se dovedeşte că a vrut să joace mingea.