Potrivit sursei, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez François Hollande se vor întâlni astăzi la Moscova cu Vladimir Putin. În cadrul întrevederii, urmează să fie pus în discuţie planul liderului de la Kremlin.

Deşi deocamdată nu se cunosc detalii despre strategiile de încetare a focului propuse de Putin, unii diplomaţi îl consideră cinic.

„Nu este un plan de pace oarecare. Este o foaie de parcurs spre o nouă Transnistrie sau Abhazie în Ucraina. Este un efort cinic pentru a ieşi din toate angajamentele asumate la Minsk”, a declarat un ambasador pentru New York Times, care a solicitat să i se păstreze anonimatul.

Amintim că ieri cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez François Hollande au efectuat o vizită la Kiev. Oficialii au discutat timp de cinci ore cu preşedintele Ucrainei despre punerea în aplicare a unui armistiţiu semnat în septembrie, între guvernul ucrainean şi separatiştii proruşi. Deşi acordul a fost negociat de ambele părţi, n-a fost încă pus în practică.