19:20:49 25.04.2024
Stiri

UTIL // Fereşte-te de hoţi! Câteva lucruri pe care să nu le pui pe Facebook

Știri 10.05.2016 20:00 Vizualizări1448 Autor: Ziarul National
UTIL // Fereşte-te de hoţi! Câteva lucruri pe care să nu le pui pe Facebook foto simbol


Chiar dacă de sărbători eşti tentat să postezi informaţii personale pe reţelele de socializare, există câteva date pe care nu ar trebui să le divulgi.

Primăvara, cu vremea caldă, cu invazia ei de culori şi cu infuzia de optimism pe care ne-o oferă, este un impuls puternic pentru a deveni mai comunicativi, mai deschiși şi mai dornici de a ne expune.

În zilele libere pe care le avem stăm mai mult pe Facebook, iar imaginile pe care prietenii noştri le postează ne atrag şi ne fac să publicăm lucruri despre noi. Dar e bine să fim, totuşi, foarte atenți cu ceea ce postăm, pentru că anumite date pot fi folosite în defavoarea noastră.

Mediafax a prezentat câteva tipuri de postări pe care este recomandat să le evităm.

Plecarea de acasă

Unul dintre mesajele pe care nu este recomandat să le postezi pe Facebook este că pleci de acasă. Informaţia că îţi părăseşti locuinţa le-ar putea da idei hoţilor.

„Dacă tu eşti în vacanţă, nu înseamnă că îşi iau timp liber şi hoţii, iar dacă anunţi pe internet că pleci, casa ta poate deveni o ţintă”, explică ofiţerii de poliţie.

Locul în care te afli

Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere de sărbători, astfel încât să eviţi jafurile, este publicarea locaţiei în care te afli.
De exemplu, dacă îţi postezi locaţia, odată cu o imagine surprinsă într-o altă ţară, este un indiciu pentru infractori că nu ar fi prinşi dacă ar intra prin efracţie în casa ta.

Obiectele valoroase din casă

De asemenea, este recomandat să nu te lauzi pe internet cu obiectele de valoare pe care le ai în casă sau cadourile scumpe, astfel încât să nu alertezi hoţii că ai fi o ţintă bună.
Totodată, nu strică să îţi verifici instrumentele de securitate pe reţeaua de socializare.

Petrecerea timpului singur

Un mesaj postat pe Facebook în care divulgi că îţi petreci timpul singur acasă poate atrage infractori, care te-ar putea considera o ţintă uşoară.

Identificarea prietenilor

Ţi s-ar putea părea distractiv să postezi o imagine surprinsă la colindat, cu prietenii, sau o fotografie cu rudele care au venit în vizită. Însă este recomandat să îţi întrebi prietenii dacă sunt de acord să postezi o informaţie care le-ar putea dezvălui locaţia, ca să nu îi transformi în ţinte pentru infractori, relatează Mediafax.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md