Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) O nouă amânare a…

(VIDEO) O nouă amânare a sentinței în dosarul penal în care este cercetat deputatul Țuțu

Judecătoria Orhei a amânat din nou pronunarea sentințe în dosarul privind omorul lui Alexei Veretco, în care figurează deputatul democrat Constantin Țuțu. Motivul amânării a fost absența unuia dintre inculpați, despre care avocatul său a spus că s-ar fi intoxicat. Fără a solicita vreo probă că acesta s-ar fi adresat la medic și că lipsește motivat, instanța a decis să amâne pronunțarea sentinție pentru 13 mai 2016

În seara de 28 apri­lie 2012, spor­ti­vul Con­stan­tin Ţuţu a fost impli­cat într-un schimb de focuri, în urma cărora a dece­dat un băr­bat, Ale­xei Veretca, de 42 de ani, şi rănit Iurie Mat­co­vschi, fost poli­ţist, pri­e­ten cu vic­tima. Crima a avut loc lângă res­ta­u­ran­tul Doi Hai­duci, din Codrii Orhe­iu­lui. Atunci Ţuţu, care a fost ală­turi de un grup for­mat din peste 12 per­soane, a fugit de la faţa locu­lui împre­ună cu ami­cii săi, Ion Corco­del, Vasile Cojo­caru, Oleg Pru­teanu, Radu Andri­ţco, Dumi­tru Colo­mei­ciuc şi Ale­xan­dru Oni­ş­ciuc, oame­nii legii obţinând pe numele fie­că­ruia din­tre ei man­date de arest. Dacă ulti­mii trei nu au fost găsiţi nici până astăzi, spor­ti­vul Con­stan­tin Ţuţu, deve­nit între timp depu­tat a fost de negă­sit doar atâta timp cât pe numele său era eli­be­rat un man­dat de arest.

În mai 2012, pe când era dat în cău­tare, magis­tra­ţii Jude­că­to­riei Cen­tru i-au schim­bat măsura de arest, Ţuţu fiind tri­mis ini­ţial în arest la domi­ci­liu, iar ulte­rior lăsat în liber­tate, sub con­trol judi­ciar. Atunci, acesta a apă­rut. Ini­ţial, pro­cu­ro­rii i-au învi­nuit pe toţi cei impli­caţi în acel schimb de focuri de par­ti­ci­pare la omor. În scurt timp însă, Denis Rotaru, pro­cu­ro­rul secţiei exer­ci­tare a urmă­ri­rii penale pe cauze exce­pţio­nale din cadrul Pro­cu­ra­tu­rii Gene­rale (PG), deci­dea ca Oleg Pru­teanu, Vasile Cojo­caru şi Con­stan­tin Ţuţu să fie acu­zaţi doar de huli­ga­nism. Toate astea după ce Ion Corco­del a admis că el ar fi fost cel care a tras în Ale­xei Veretca. Dosa­rul este exa­mi­nat la Jude­că­to­ria Orhei, iar prima şedinţă de jude­cată a avut loc acum trei ani, în luna mar­tie 2013. După mai multe amâ­nări, legate și de fap­tul că Țuțu a deve­nit depu­tat, dosa­rul a ajuns la final.

Pre­ci­zăm că, după ce a fost tri­mis în jude­cată pe acest dosar, Con­stan­tin Țuțu a ade­rat la PD, ajun­gând la scurt depu­tat pe lis­tele aces­tui par­tid poli­tic. Țuțu a apă­rut în mai multe foto­gra­fii și eve­ni­mente împre­ună cu Vlad Pla­ho­t­niuc, prim-vicepreședintele PD.

Pro­cu­ro­rul Denis Rotaru a cerut ca jude­că­to­rii să-l con­damne în acest dosar pe Con­stan­tin Țuțu la trei ani de închi­soare cu sus­pen­da­rea exe­cu­tă­rii pedep­sei. Ion Corco­del, cel care și-a recu­nos­cut vina, pre­ci­zând că doar el ar fi împuș­cat riscă, con­form cerin­țe­lor pro­cu­ro­ri­lor, 7 ani de închi­soare cu exe­cu­tare.

Vezi și alte reportaje VIDEO despre acest subiect

Sursa Video: www.ZdG.md