Ilan Shor s-a ales cu statut de bănuit în dosarul BEM și Banca Socială. Ce a declarat acesta după audieri

După audieri, omul de afaceri Ilan Shor a declarat că a fost bucuros să ofere “informațiile necesare care i-au fost solicitate”. Bogdan Zumbreanu, șeful Direcției urmărire penală a Centrului Național Anticorupție, a declarat că milionarul Shor, care este din aprilie 2014 şi președinte al Consiliului de Administrare al Băncii de Economii, are statut de bănuit în dosarul BEM și Băncii Sociale.

“Am fost bucuroşi să oferim informaţiile necesare. Este foarte important pentru noi ca băncile să fie păstrate şi să fie o investigaţie obiectivă. La restul întrebărilor voi răspunde mai târziu”, a declarat Shor.

Alte trei persoane au statut de bănuit și se află în libertate: fostul președinte interimar al Băncii Sociale – Natalia Rahuba, fostul președinte interimat al BEM – Bârcă Viorel și membru al Consiliului de Administrație al Băncii Sociale – Suholitco Leontii.

Zumbreanu a adăugat că niciunul dintre bănuiți nu și-a recunoscut vina.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.