Un moldovean, arestat în Israel! Pentru a-i demonstra vina, poliţia a exhumat o victimă

Un tânăr originar din Republica Moldova în vârstă de 26 de ani a fost arestat într-un oraş din Israel, fiind bănuit de omorul a cel puţin patru persoane. De asemenea, poliţia din Israel bănuieşte că moldoveanul ar fi fost violator în serie, scrie presa din Israel.

Fiodor Beizhneri este bănuit că ar fi fost implicat în zeci de violuri şi agresiuni sexuale înregistrate în mai multe localităţi ale ţării. De asemenea, el ar fi fost implicat şi în incendierea unui apartament în care a fost găsit corpul neînsufleţit al unei femei.

Poliţiştii israelieni din localitatea Aşdod  l-au reţinut pe Beizhneri, după ce au examinat un incendiu suspect dintr-un apartament, unde  a fost găsit trupul neînsufleţit al unei femei.

În timp ce investigaţiile preliminare au arătat că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit, un detectiv din poliţia locală insistata că acesta ar fi fost provocat în mod intenţionat.

Mai mult, detectivul a interogat mai mulţi martori care au arătat că tânărul moldovean ar fi fost în locuinţa victimei chiar înainte de producerea incendiului.

Pentru a face claritate în acest caz, oamenii legii din Israel au recurs la un pas mai puţin obişnuit pentru poliţia israeliană : exhumarea corpului neînsufleţit al victimei, pentru a preleva probele ADN şi a le compara cu cele al lui Beizhneri.

Pentru elucidarea tuturor aspectelor crimelor comise de moldovean, au cooperat trei departamente diferite ale poliţiei din Israel.

Avocatul tânărului Lior Ronen a declarat pentru presă că  Beizhneri neagă toate acuzațiile aduse lui. De asemenea, el susține că clientul său ar fi avut legătură doar cu  un singur caz de agresiune sexuală, și că totul va deveni clar în instanța de judecată.

Chiar dacă moldoveanul a fost reţinut acum o lună, cazul a fost făcut public în Moldova abia acum.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei din Moldova nu au fost anunţaţi de autorităţile de la Israel cu privire la acest caz.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.