19:41:49 24.04.2024
Stiri

OFERTĂ // Cumpără o casă de vacanță în Italia cu doar o LIRĂ englezească

Știri 10.05.2016 18:04 Vizualizări2542 Autor: Ziarul National
OFERTĂ // Cumpără o casă de vacanță în Italia cu doar o LIRĂ englezească proimobil.md


Crezi că doar milionarii își pot permite o vacanță în Europa? Mai gândește-te un pic. Autoritățile municipale italienești au scos la vânzare sute de case sătești în zone pitorești ale Italiei. Prețul de vânzare este unul simbolic de 1 liră sterlină, pe când unele se oferă chiar pe gratis.

Cum e posibil așa ceva? Gangi - Sicilia, Carrega Ligure - Piedmont și Lecce nei Marsi – Abruzzo sunt 3 comune unde numărul populației a scăzut mult în ultimii ani din cauza dezastrelor naturale, sau a lipsei de locuri de muncă. Deficiența afacerilor în aceste zone a dus la scăderea economiei, și de altfel la îndepărtarea localnicilor. Sute de case au fost lăsate în voia sorții, iar acum acestea au nevoie să inspire viață din nou, scrie proimobil.md.

Primarii acestor sate, gata la orice compromis pentru a evita crearea unor asezări fantomă, au scos la vânzare sute de case la preț simbolic, unele chiar pe gratis. Această idee a pornit de la solicitările companiilor interesate să construiască din proprietăți – hoteluri, dar și a persoanelor fizice, care își doresc să procure o casă de vacanță.

Locuințele construite începând cu anii 1800, se află într-o stare destul de proastă, fiecare având nevoie de renovări, iar altele fiind aproape ruine. Cu toate acestea, casele au o alură fermecătoare, iar regiunile în care se află nu sunt cu nimic mai prejos. Unele dintre ele, cumpărate și renovate, dau dovadă că între zidurile ponosite se ascund frumuseți fascinante, de nedescris.

Dacă ți se acordă șansa de procurare unei asemenea case, te obligi în timp de 1 an să prezinți proiectul de renovare, iar în timp de 3 ani să finisezi complet toate lucrările. Costurile de renovare ale proprietăților individuale au fost estimate în mediu la 25 000 euro.

Proiectul este un succes în prezent: peste 100 de case au fost vândute ieftin sau dăruite. Noii proprietari sunt italieni sau cetățeni din alte țări europene, în căutare de locuri de suflet pentru vacanțe, unde să aibă parte de relaxare în zone pitorești ecologice. Mai mult, la această etapă sunt solicitate alte 200 locuințe aflate în vânzare. Autoritățile nu se grăbesc cu răspunsurile, aceștea aleg cu mare precauție vecini perfect compatibili. Prioritate se oferă acelor cumpărători care își doresc și lansarea unor idei de afaceri, pentru a contribui la economia comunelor.

Așadar, dacă visezi să începi totul de la zero în alt capăt de lume, mută-te în Italia și deschide-ți propria pizzerie. A venit timpul tău!


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md