Consilierul liberal Alexei Dimitraş susţine că primarul, liberal-democratul Iurie Cheleş, foloseşte maşina de serviciu pentru a duce până la hotarul moldo-ucrainean localnici care merg la cumpărături într-o piaţă agro din oraşul Moghiliov. Îi aşteaptă în apropierea vămii, apoi îi duce înapoi în localitate. 

Consilierul ne-a expediat şi câteva imagini despre care spune că ar fi fost surprinse în preajma punctului de trecere Otaci-Moghiliov. Filmuleţul îl surprinde pe alesul local la volanul maşinii Primăriei în momentul în care este oprit în trafic de către un agent de circulaţie, care îl amendează pe edil pentru că transportă marfă fără a deţine foaie de parcurs. 

Primarul satului Cerniţa recunoaşte că imaginile sunt veridice şi spune că într-adevăr, înainte de Paşte, a dus mai mulţi localnici la cumpărături cu maşina de serviciu. Susţine însă că automobilul a fost închiriat de câţiva angajaţi ai primăriei, contra unei sume de bani. 

Cât priveşte amenda pe care a încasat-o, Cheleş spune că a fost aplicată pe bună dreptate. Şi asta pentru că el ar fi uitat foia de parcurs acasă. Mai mult, primarul satului Cerniţa spune că-l va acţiona în judecată pe consilierul liberal, pe care îl acuză că încearcă să-l discrediteze.