Astfel, sârbul poate cuceri cel de-al patrulea titlu de Masters Series consecutiv, dacă în finală trece de Tomas Berdych. Acesta l-a învins în semifinale pe Gael Monfils, în vreme ce Djokovic l-a depăşit pe Nadal cu un dublu 6-3.

Novak Djokovic şi Rafa Nadal au oferit un meci de vis în semifinalele de la Monte Carlo. Ultima întâlnire dintre cei doi avusese loc anul trecut, în ultimul act de la Roland Garros, câştigat de Nadal. Spaniolul a început bine şi partida de acum şi a reuşit un break în game-ul inaugural.

Djokovic a făcut faţă cu brio presiunii. A făcut rebreak şi apoi a câştigat încă o dată pe serviciul lui Nadal. Sârbul şi-a adjudecat primul set cu 6-3. În actul secund, Nadal şi Djokovic au continuat recitalul.

Cei doi au mers cap la cap până la scorul de 3-3. Game-ul 7 a fost de departe cel mai disputat. A durat peste 10 minute. Nadal a condus cu 40-0, dar Djokovic a revenit uimitor şi a reuşit break-ul. Liderul ATP şi-a câştigat apoi serviciul şi a mai reuşit un break. S-a impus cu 6-3 şi a ajuns în finala de la Monte Carlo.

Partida este prima după 11 ani în care Rafael Nadal nu reuşeşte, pe zgură, să câştige decât trei game-uri pe set, şi a patra pe care o pierde la Monte Carlo, din 57 jucate.

Cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 6, s-a calificat, în premieră, în finala turneului monegasc, după ce l-a învins pe Gael Monfils. Berdych a început perfect meciul şi nu a cedat decât un game în setul inaugural (6-1) în faţa francezului, care îi eliminase la Monte Carlo pe Roger Federer şi Grigor Dimitrov.

Cap de serie numărul 14, Monfils şi-a schimbat strategia în actul secund şi a reuşit să echilibreze meciul. Cehul a câştigat până la urmă cu 6-4 şi şi-a trecut în cont a treia victorie în faţa francezului în acest sezon.