Moscova și Washingtonul își vor intensifica eforturile pentru o reglementare politică în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Federația Rusă și SUA s-au angajat luni să-și intensifice eforturile pentru a ajunge la o reglementare politică în conflictul din Siria și a extinde armistițiul, intrat în vigoare din 27 februarie, asupra întregii Sirii, informează AFP.

„Federația Rusă și SUA sunt hotărâte să-și intensifice eforturile pentru a ajunge la o reglementare politică în conflictul sirian”, au anunțat Moscova și Washingtonul, care coprezidează Grupul Internațional pentru Susținerea Siriei, într-un comunicat publicat pe site-ul diplomației ruse.

Cele două părți recunosc „progresele” în ce privește respectarea încetării ostilităților în Siria, dar subliniază că „dificultăți” continuă să persiste în „anumite zone ale țării”, accentuându-se în ultimele zile, la fel ca și „probleme în ceea ce privește accesul umanitar în zone aflate sub asediu”, potrivit comunicatului.

„Astfel, am decis să reafirmăm angajamentul nostru în ceea ce privește încetarea ostilităților în Siria și să ne intensificăm eforturile menite să asigure punerea acesteia în aplicare la nivel național”, subliniază Rusia și SUA.

„De asemenea, ne vom intensifica eforturile pentru ca asistența umanitară să poată ajunge la toate persoanele care au nevoie”, adaugă Moscova și Washingtonul.

Astfel, Rusia „va conlucra cu autoritățile siriene pentru a minimiza numărul de operațiuni aeriene în zone care sunt populate în principal de civili sau care participă la armistițiu”.

La rândul său, Washingtonul se angajează să „majoreze sprijinul și asistența pentru aliații săi regionali, pentru a-i ajuta să împiedice circulația de combatanți, de arme și de mijloace de susținere financiară către organizațiile teroriste pe la frontierele lor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...