Deocamdată nu se cunoaşte ce a declanşat incendiul, încă focul a izbucnit în timpul nopţii într-un mic hotel din cartierul Al-Mosky, nu departe de moscheea Al-Azhar. El s-a propagat rapid la patru imobile adiacente, printre care două depozite de materiale plastice, ceea ce a accelerat propagarea incendiului, au precizat responsabili ai poliţiei.

La mijlocul zilei, incendiul era sub control, la 12 ore de la declanşare, a anunţat şeful Serviciului de pompieri din Cairo, generalul Gamal Halawa, precizând că 16 pompieri şi poliţişti au fost răniţi uşor, ca urmare a inhalării fumului dens.

„În prezent sunt 81 de răniţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii egiptean, Khaled Megahed, confirmând că toţi răniţii au primit asistenţă medicală înainte de a fi externaţi din spitale.

Anterior, şeful Serviciului guvernamental de ambulanţă egiptean, Ahmad Ansary, a declarat că au fost înregistraţi în jur de 50 de răniţi uşor, printre care pompieri, „majoritatea suferind de intoxicare cu fum şi de contuzii, însă nu de arsuri”.