Poţi să faci o mulţime de lucruri cu Messenger, iar numărul lor creşte progresiv. În cazul în care nu eşti unul dintre oamenii care trăiesc în bula albastră (sau măcar încerci să crezi asta despre tine), noi am făcut o listă de funcţii şi comenzi „ascunse”, de care s-ar putea să vrei să profiţi la un moment dat.

Roboţii de chat din Facebook Messenger

Ştim din ianuarie că Facebook lucrează cu dezvoltatorii de roboţi de chat, iar recent am aflat că numele proiectului e „bots on Messenger”. Există dezvoltatori care au primit acces timpuriu la această nouă funcţionalitate. De exemplu, 1-800 Flowers permite utilizatorilor să trimită flori unei persoane dragi doar prin menţionarea numelui acesteia. Sau CNN ar putea trimite un set de ştiri care se potrivesc intereselor tale, sărind peste cele din afara lor.

Zuckerberg a explicat că, graţie inteligenţei artificiale şi limbajului natural, combinat cu ajutorul uman, oamenii vor putea vorbi cu roboţii Messenger la fel cum o fac cu prietenii lor. Aceştia pot oferi răspunsuri complexe, care includ imagini, linkuri şi butoane call to action. Îi vei putea folosi pentru a face comenzi, rezervări la restaurant şi nu numai. Deşi Facebook Messenger nu permite plata prin cardul de credit direct în fereastra de chat şi în România, am putea să ne aşteptăm la această actualizare la un moment dat. Poţi citi mai multe despre asta aici, şi chiar dacă Facebook Messenger nu e singura platformă cu chatbot, cei 900 de milioane de utilizatori ar putea să o transforme în cea mai atrăgătoare.

De asemenea, Facebook lucrează la asistentul virtual M, care va fi un fel de Siri cu ceva mai multă influenţă. Te va ajuta să faci rezervări la restaurant, să cumperi lucruri şi multe altele din aceeaşi sferă. Momentan, M e valabil doar pentru un grup mic de oameni din San Francisco Bay, dar ambiţia reţelei sociale e să îl facă accesibil tuturor.

Poţi folosi Facebook Messenger şi fără un cont de Facebook

Dacă eşti unul dintre oamenii care consideră Facebook în sine o pierdere de timp, poţi să te bucuri liniştit de platforma sa de chat. Nu ai nevoie decât de un număr de telefon.
 
De asemenea, dacă eşti la birou şi nu vrei să cazi în plasa scrollului infinit pe Facebook, dar ai totuşi nevoie să comunici cu oamenii, poţi apela la Messenger.com, varianta pentru desktop a aplicaţiei.
Mai multe conturi deodată pe Android

În setările Facebook Messenger pe Android, în Accounts, poţi să adaugi mai multe conturi în aceeaşi aplicaţie. Această funcţie e binevenită, în cazul în care vrei să împarţi telefonul cu altcineva. Partea bună e că fiecare cont rămâne privat, până în momentul în care proprietarul se loghează cu parolă şi tot tacâmul.

Mesaje ascunse în Facebook Messenger

Facebook Messenger are un folder secret în care sunt stocate mesaje deoarece nu sunt considerare relevante. Din cauza sistemului de filtrare folosit în acest caz, mesajele nu vor fi văzute nici alături de cele ale prietenilor şi nu vor fi incluse nici în folderul ”Others”.
Însă, din fericire, exisă o metodă relativ uşoară prin care le puteţi accesa. Indiferent de sistemul de operare folosit, va trebui doar să deschideţi aplicaţia şi să faceţi click pe ”Settings”. În cazul Android, butonul se găseşte în dreapta sus. Pe iOS, acesta poate fi găsit jos, tot în partea din dreapta. Odată ajunşi acolo, va trebui să faceţi click pe „People”, „Message Requests” şi „See Filtered Requests”.
În cazul în care vă număraţi printre cei mai ghinionişti, veţi găsi aici mesaje care, în mod normal, v-ar fi interesant, dar pe care aplicaţia a ales să le ignore. Desigur, şansele sunt ca majoritatea să fie, de fapt, spam. Sau mesaje dubioase de la necunoscuţi.
 
Poţi să îţi personalizezi conversaţiile

Desigur, asta nu mai e chiar o noutate, dar poate ţi-a scăpat. Poţi schimba culorile mesajelor, poţi alege un nickname pentru partenerul de discuţie, precum şi un emoji special, care să vă definească relaţia. Tot ce ai de făcut e să dai click pe i-ul din partea superioară dreaptă a numelui persoanei cu care conversezi.
 
Poţi să obţii un cod QR personalizat

Asta e o funcţie care a scăpat, fără îndoială, atenţiei majorităţii. Poţi să îţi creezi un nume de utilizator pe care alţii să îl folosească pentru a te găsi pe Facebook Messenger. Acesta poate veni la pachet cu un cod QR şi, desigur, cu poza de profil. Ideea e ca altcineva să îţi scaneze codul pentru a porni o conversaţie. Profilul poate fi modificat în secţiunea „Me”, dar funcţionalitatea cu scanarea codurilor poate fi găsită în secţiunea „People”, în care intri de obicei pentru a găsi oameni.

Poţi să faci conferinţe audio de grup

La această oră, există foarte multe aplicaţii mobile ce includ suport pentru apeluri de tip teleconferinţă, în format audio cu mai mulţi participanţi. Skype s-ar putea să fie cea mai populară astfel de soluţie. Peste noapte însă, Facebook Messenger a devenit un concurent foarte serios pentru serviciul celor de la Microsoft. Din orice conversaţie în grup, atingeţi icoana de telefon pentru a iniţia un apel în grup. După aceea, la ecranul următor, puteţi alege individual participanţii. Aparent, limita e de 50 de persoane.

Poţi să împărtăşeşti adresa la care te afli cu un simplu buton

Dacă aveai impresia că funcţia de Share Location e valabilă doar pe WhatsApp, te înşeli. Pentru a-ţi ajuta prietenii să ajungă în locul ân care te afli, nu trebuie decât să daci click pe cele trei buline din partea dreaptă inferioară, unde găseşti toate mini-aplicaţiile, apoi să apeşi Location. Sau există şi metoda prin care dai direct click pe simbolul de check-in din aceeaşi bară de activitate.