Mesaje de Ziua Europei: Cioloș le amintește românilor care sunt avantajele de a fi în UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

De Ziua Europei, premierul român Dacian Cioloș ține să amintească românilor că sunt cetățeni europeni, el trecând în revistă câteva dintre avantajele de a face parte din UE.

„Suntem români, dar nu trebuie să uităm nicio clipă că suntem și cetățeni europeni. Începem această săptămână aniversând Ziua Europei.

Folosesc această ocazie pentru a sublinia avantajele pe care Uniunea Europeană ni le oferă: un deceniu de modernizare, dezvoltare economică și socială neîntreruptă. Este momentul ideal să ne reamintim motto-ul Uniunii Europene: ‘unitate în diversitate’ care ne-a ajutat să rămânem uniți în toți acești ani”, scrie luni Dacian Ciolos pe Facebook.

Într-un mesaj mult mai elaborat, postat de această dată pe site-ul Guvernului, premierul amintește de momentul intrării României în UE, dar și de faptul că România va prelua Președinția Consiluilui UE: „Anul acesta, marcăm Ziua Europei pentru a 10-a oară ca stat membru al Uniunii Europene. În mai 2007, când participam pentru prima dată ca cetățeni europeni la sărbătoarea comună a națiunilor Uniunii Europene, așteptările noastre ca nou veniți în acest proiect de cooperare economică și politică erau pe măsura eforturilor depuse ani de zile de România pentru a deveni membră a Uniunii, dar și pe măsura angajamentelor asumate față de partenerii noștri europeni.

Acum, ne pregătim pentru a prelua, în cel de-al doilea semestru al anului 2019, președinția Consiliului Uniunii Europene. Vrem să facem acest lucru cu toată maturitatea și responsabilitatea, pentru consolidarea proiectului european, a valorilor și principiilor sale fundamentale, iar guvernul pe care îl conduc are deja în vedere o pregătire serioasă, la nivel instituțional, tehnic și logistic, pentru asigurarea unui mandat de succes al României la președinția Consiliului Uniunii.

De aceea, susțin în continuare un rol proactiv al României în Uniunea Europeană, pentru a face față noilor provocări și evoluții din regiune și din întreagă lume”.

Ciolos amintește că luni nu e doar Ziua Europei, ci și Ziua Independenței de Stat a României și Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit ziare.com.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...