19:47:12 28.03.2024
Stiri

Un investitor străin important face DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE despre Rusia

Știri 06.02.2015 15:21 Vizualizări2346 Autor: Ziarul National
Un investitor străin important face DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE despre Rusia www.paginaderusia.ro


Un om de afaceri american, care devenise la un moment dat cel mai important investitor străin din Rusia, face acuzaţii cutremurătoare despre ceea ce spune că este faţă nevăzută a unui sistem murdar, scrie ziare.com, care citează „Business Insider”.

Potrivit publicației de business, managerul de fonduri, William „Bill” Browder, a demarat investiţiile în Rusia în 1996, însă, după un debut excelent din punct de vedere financiar totul a luat o turnură neprevăzută.

Astfel, Serghei Magnitski, partenerul său de afaceri, a fost ucis în condiţii misterioase după ce descoperise că funcţionarii fiscali au delapidat 230 de milioane de dolari.

În plus, Browder a fost trecut pe „lista neagră” în 2005, iar accesul său în Rusia a fost interzis întrucât era considerat „un pericol pentru securitatea naţională”.

Browder a fost arestat preventiv timp de 11 luni sub acuzarea de evaziune fiscală şi spune că a fost „bătut până la moarte de autorităţile ruse”. „Acum înţeleg cât de naiv am fost să mă gândesc că voi fi imun sistemului barbar din Rusia pentru că eram străin. Nu aş mai merge niciodată în Rusia. Mi-aş da toate afacerile pentru viaţa lui Serghei”, a scris Browder într-o carte despre coşmarul pe care l-a trăit în Rusia.

Acesta a mai afirmat că se teme pentru viaţa sa şi este convins că autorităţile ruse îl vor vâna. Browder activează în prezent la Londra, în acelaşi domeniu financiar, şi îi avertizează pe cei care doresc să meargă în Rusia. „Rusia pare ieftină pe hârtie, dar problema este că economia nu mai contează acolo. Este piaţă fraierilor”, explică Browder.

Americanul a înfiinţat firma „Hermitage Capital” în 1996, cu un capital iniţial de 25 de milioane de dolari. A investit masiv în Rusia post-sovietică, unde a dat de „corupţie şi oligarhi puternici”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md