Astfel, liderii celor două partide, Aleksei Navalnîi şi Mihail Kasianov, au semnat o declaraţie despre formarea blocului politic. "Forţele politice pe care le reprezentăm sunt gata să-şi asume responsabilitatea pentru viitorul ţării. Considerăm că alianţa formată de noi este, la ora actuală, singura forţă politică în măsură să declanşeze lupta cu nedreptatea, cu minciuna şi corupţia, pe care se bazează actuala putere", se spune în declaraţia comună.

Potrivit documentului, formaţiunile vor elabora liste comune ale candidaţilor la alegerile pentru Duma de Stat, în 2016, precum şi ale candidaţilor pentru alegerile regionale şi municipale din acest an.

"Nu este vorba despre fuzionarea partidelor, ci de crearea unei structuri comune, care va face posibilă mergerea în alegeri a celor mai buni reprezentanţi ai opoziţiei, indiferent de apartenenţa politică. Este o structură democratică în care pot coexista şi social-democraţi, şi liberali, şi conservatori de tip european. Sunt absolut convins că noua noastră construcţie poate deveni acel mecanism multaşteptat care ne va ajuta să obţinem reprezentanţă politică pentru noi, milioane de cetăţeni care acum urmăresc îngroziţi la această casă de nebuni, numit "puterea de drept în Rusia", plin de clovni şi derbedei care nu reprezintă pe nimeni altcineva decât pe şefii de la Kremlin", susţine Navalnîi.

În declaraţia lor comună, liderii opoziţiei se referă şi la asasinarea lui Boris Nemţov, la conflictul din Ucraina. învinuind în ambele cazuri conducerea ţării şi instituţiile de stat.

„Conducerea ţării a format un sistem de putere autoritară, care nu poate fi controlat sau schimbat de societate. Distrugerea germenilor din instituţiile sociale şi politice, precum şi castrarea mediului sănătos pentru investiţiile private şi a iniţiativelor antreprenoriale au condus la criza economică. Autorităţile au început un război nedeclarat cu Ucraina, ceea ce a dus la creşterea izolării internaţionale a ţării. Propaganda mincinoasă din mass-media de stat sau apropiată statului stârneşte în societate xenofobia şi ura pentru disidenţi. Asasinarea lui Boris Nemţov şi investigaţiile în acest caz arată că în ţară nu funcţionează legile şi instituţiile de stat", se spune în declaraţie.

În concluzie, liderii blocului afirmă că fără presiune din parte societăţii civile este imposibil ca puterea să fie determinată să organizeze alegeri libere şi corecte. Din acest motiv, liderii opoziţiei îndeamnă oamenii să participe la manifestaţiile paşnice de presiune asupra puterii.