Furtuna de la Orhei a provocat pagube de peste 100,000 de lei! // FOTO

Ieri seara, 17 aprilie, un vânt puternic a distrus mai multe acoperișuri în orașul Orhei. Potrivit datelor Serviciului Protecție Civilă și Situații Excepționale,  vântul a smuls 57 foi de ardezie, 15 metri cubi cherestea și 34 metri pătrați de tablă metalică de pe suprafața a 16 blocuri de locuit, de pe două blocuri administrative și două instituții de învățămînt, toate din orașul Orhei.

Totodată, vijelia a doborât mai mulți copaci, unul dintre care a căzut peste o mașină Toyota, deteriorând-o parțial. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Pagubele sunt estimate la aproximativ 123 de mii de lei.

Astăzi, Comisia locală pentru situații excepționale a avut două ședințe, la care s-au discutat acțiunile ce urmează a fi întreprinse, referitor la înlăturarea consecințelor vîntului și estimarea pagubelor.

Astfel, în teren au lucrat timp de mai multe ore angajați de la Serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale, Serviciul comunal-locativ, Rețelele electrice, dar și reprezentanți ai administrației publice locale, pentru a elimina consecințele furtunii și a preveni situațiile care ar pune în pericol viața oamenilor.

Vedeți mai jos pozele publicate de SPCSE:

dse furtuna orhei 8 dse furtuna orhei 7 dse furtuna orhei 6 dse furtuna orhei 5 dse furtuna orhei 4 dse furtuna orhei 3 dse furtuna orhei 2 dse furtuna orhei 1

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.