Actualitate

Mihai Ghimpu: Vrem să fie respectat compromisul stabilit în prezenţa politicienilor străini

Declaraţia a fost făcută de către preşedintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Ghimpu a precizat că înţelegerea se referă la desemnarea unui procuror apolitic, invitarea unei misiuni externe în justiţie şi preluarea celor patru ministere care i-au revenit Partidului Liberal în AIE-1. „În aceste condiţii suntem gata să participăm la guvernare şi să votăm guvernul Leancă. Altfel nu putem să votăm. Noi nu ne dorim funcţia de preşedinte sau procuror general. Sunt nişte speculaţii ”, a precizat Ghimpu.

Ghimpu a mai comunicat că nu a discutat cu Iurie Leancă despre componenţa viitorului cabinet de miniştri, deoarece nu este cunoscută. „Ceea ce se vehiculează în presă nu este sigur. Lista cu componenţa cabinetului de miniştri cred că va apărea în ziua când va trebui de votat guvernul”, a spus Ghimpu.

Liderul liberal a mai declarat că Iurie Leancă nu este agreat de către şeful său de partid şi este pus la bătaie în primul tur ca să nu ajungă premier. „Chiar dacă fi votat, Iurie Leancă va fi în funcţia de premier cel mult jumătate de an, PLDM nu-l vrea, dar europenii cred în Republica Moldova, în Leancă şi PL ”, a afirmat Ghimpu.

Sursa: IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *