Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kazahstan vrea să impună embargou…

Kazahstan vrea să impună embargou la produsele ruse

Kazahstan vrea să impună embargou la produsele ruse, care s-au ieftinit considerabil, în urma devalorizării rublei și a instabilității de pe piața de desfacere a țării, scrie Top.rbc.

Acest emborgou ar interzice importul următoarelor produse: petrol, automobile, acumulatoare pentru vehicule, carne de pasăre, ouă de găină, produse de patiserie, făină și sucuri.

Autoritățile din Kazahstan motivează că din cauza devalorizării rublei rusești (circa -47%) producătorii din Kazahstan nu pot concura la nivel de prețuri cu cele ruse.

În acest sens, reprezentanțiii Camerei Naționale a Antreprenorilor din Kazahstan au cerut impunerea acestui embargou. În special, ei cer să fie interzis importul de carne de pasăre, a cărui preț a scăzut de la 760 de ruble până la 380.

Oficialii din Kazahstan și cei din Federația Rusă discută această problemă și încearcă să o soluționeze.

Amintim că în noiembrie 2014, Kazahstan a interzis vânzarea băuturilor alcoolice importate din Rusia. Aceaste restricții au fost impuse după ce serviciul fitosanitar din Kazahstan ar fi constatat că Rusia exportă băuturi alcoolice nesigure. Însă, acest embargou a fost repede anulat după ce oficialii ruși au venit să-i consulte pe cei din Kazahstan.