Socialiștii au rezervat PMAN din aprilie până în iulie. Primăria: încalcă dreptul altora la manifestații

Partidul Socialiștilor a rezervat Piața Marii Adunări Naționale pentru patru luni: din aprilie până în iulie, de la 9 dimineața până la 11 seara. Informația poate fi văzută pe pagina web a Primăriei și a fost confirmată pentru moldova.org de Vasile Pascari, responsabilul pentru întâlniri și manifestări cultural-sportive din cadrul Primăriei, și Carmena Lupei de la serviciul de presă al PSRM.

Potrivit funcționarului de la Primărie, în cazul în care altcineva ar vrea să organizeze un concert sau un protest în PMAN în această perioadă, legea oferă prioritate celui care a depus primul solicitarea, în cazul de față – PSRM. ”Aici este un paradox fiindcă legiuitorul nu a prevăzut situația în care cineva rezervă un loc pentru o manifestație, apoi nu organizează nimic. Practic, asta încălcă dreptul la întrunire al altor persoane și organizații”, ne-a spus Vasile Pascari.

Acesta a mai menționat că problema a fost discutată în cadrul Primăriei și a fost chiar și o inițiativă împreună cu Ministerul de Interne pentru a introduce sancțiuni pentru cei care nu organizează manifestația pentru care au rezervat un loc și un timp. ”Acum nu mai știu unde se află, adună colb prin Parlament”, a declarat Pascari.

De cealaltă parte, Carmena Lupei spune că PSRM a rezervat PMAN pentru a organiza diverse manifestații în limitele legii în special în luna mai. Totodată, ea afirmă că socialiștii nu vor împiedica alți doritori să organizeze manifestații în PMAN dacă acestea nu se suprapun cu activitățile planificate de socialiști.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.