Nicolae Timofti va primi titlul de Doctor Honoris Causa oferit de o universitate din România

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va primi titlului de Doctor Honoris Causa oferit de Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), notează ziarul local Monitorul de Suceava.

Potrivit prorectorului universității, Ştefan Purici, „festivitatea de decernare ar putea avea loc în luna aprilie, însă asta depinde de programul domniei sale. Am programat evenimentul pentru data de 24 ianuarie 2015, însă a intervenit ceva şi preşedintele nu a mai putut ajunge. Acum estimăm un nou termen în luna aprilie”. La acest eveniment va fi invitat şi preşedintele României, Klaus Iohannis, după cum a punctat Ştefan Purici.

Sursa menționează că Nicolae Timofti va primi această distincţie “pentru merite deosebite în promovarea cursului de integrare europeană a Republicii Moldova, pentru contribuţia sa la aprofundarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, precum şi pentru atenţia pe care o acordă Preşedinţia educaţiei şi formării tinerei generaţii”.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.